LIFE LIKE A HOLIDAY

10/17/2017 Northern Beaches, Uusi Etelä-Wales, Australia


Tapailin edelliskeväänä hetken aikaan parin vuoden aussireissulta kotiutunutta kaveria. Kysyin häneltä kerran, että miksi hän palasi takaisin Suomeen. Hänen haaveenaan ei ollut opiskella ja työtehtävät Punavuoressa baarimikkona olivat kutakuinkin samat kuin ne olivat olleet Byron Bayssa. Hän kuitenkin oli sitä mieltä, ettei elämä enää tuntunut elämältä vaan jatkuvalta lomalta. Naureskelin silloin, mutten naura enää, koska ymmärrän nyt hyvin mitä hän tarkoitti.

Sen jälkeen kun työni toimistolla loppuivat ovat suurin osa Suomessa ostamistani vaatteista roikkuneet käyttämättöminä vaatekaapissa. Asumme Northern Beaches nimisellä alueella, joka jo nimellään kertoo kaiken olennaisen. Täällä näkee pitkätukkaisia surffipoikia- ja tyttöjä, vaatekaupat myyvät lähinnä pelkkiä bikinejä tai surffibrändejä. Ruokakauppaan, ostoskeskukseen tai baariin mennään flipflopeissa tai ilman kenkiä. Eilen menin kavereiden kanssa lounaalle ylisuuressa trikoomekossa ja varvassandaaleissa, ilman meikkiä tietenkin. Itseasiassa valitsin saman asun myös tänä aamuna, kun suuntasin näkemään kavereita aamukahville.


Myös vuorokausirytmi on muuttunut täysin sen jälkeen kun muutin kimpsuni samankaton alle surffarin kanssa. Taputan itseäni olkapäälle, jos pysyn hereillä illalla yli kymmeneen ja aamulla jos olen sängyssä vielä 7.30 tuntuu se samalta kuin olisin köllinyt koti-Suomessa puoleen päivään :D Epäsäännölliset työajat myös vahvistaa sitä, että jokainen päivä on omalla tavallaan erilaisen rento. 


Aluksi tyhjänä ammottava kalenteri oli itselle painajainen. Sen jälkeen aloin nauttimaan siitä, ettei joka päivä tarvinnut kiirehtiä paikasta toiseen. Nyt olen pikku hiljaa alkanut jälleen kaipaamaan sitä, että korkkareille olisi käyttöä. Haaveilen siitä, että toinen vuosi olisi täällä erilainen, että saisin maanantaista perjantaihin leikkiä Suomen arkea kiireisine työaikatauluineen ja -vaatteineen. Viikonlopuksi heittäydyn mielellään tähän rinnakkaistodellisuuteen, jossa aamukahvit juodaan rantahietikolla ja illan viimeiset viinit kilistellään paljain jaloin meidän "kantiksessa" Steynessä. Niin olisi aika jees! 

// I haven't worn proper shoes for two weeks. Yesterday I had a lunch in oversized long sleeve and flipflops. No makeup of course. What's happening in here :D

Photos: Anne-Carolien Köhler @annexcarolien

Post a Comment

Latest Instagrams

© Scouting Diaries by Elina Hyvölä. Design by FCD.