5 X MUOTIVIIKKOJEN KIINNOSTAVIMMAT KASVOT

10/09/2016


Muotiviikoilla oman huomion kiinnittää upeiden mallistojen lisäksi niitä kantavat mallit. Olen myös jännittänyt paljon sitä, millaisia työkeikkoja meidän toimistojen nuoret lupaukset saavat. Viime keväänä Nicolin kävellessä ensimmäisellä muotiviikolllaan Armanin ja Emporio Armanin näytökset tunsin suurta onnea ja ylpeyttä. Se on jotenkin hassua, koska en ole luonteeltani yleensä kovinkaan empaattinen, mutta näissä hommissa tuntuu kuin jokainen meidän malleista olisi oma lapsi.

Muotiviikothan ovat malleille itsensä promoamista. Rivimallit ei rankasta castingien ja aikaisten aamujen kuukaudesta paljon tienaa, sillä palkkiot ovat hyvin pieniä ja joskus työ maksetaan vaatteilla, nekin vanhoista mallistoista. Halutut mallit saattavat parhaimmillaan kuitenkin netota yhdestä näytöksestä useita tonneja, jopa kymppitonneja.

Casting directorit valitsevat mallit asiakkaidensa näytöksiin ja mikäli menestystä ei muotikuukauden alottavasa New Yorkissa juuri tule niin monet mallit jättävät leikin kesken saman tien. Casting päälliköitä on vain kourallinen ja he yleensä bookkavat kauden suosikkinsa lähes kaikkiin castaamiinsa näytöksiin. Suuren näytöksen avaaminen tai sulkeminen on iso juttu ja saattaa nostaa mallin kiinni kovempiin palkkioihin. Suri Riggsinkään ura ei varmasti olisi lähtenyt yhtä nopeaa nousuun ellei hän olisi avannut Pradan näytöstä aikoinaan.

Jos Gigi Hadidit, Kendall Jennerit ja Cara Delevignet kyllästyttää jo niin listasin viisi kauden kiinnostavinta kasvoa, joita kannattaa pitää silmällä myös jatkossa.

ELLEN ROSA @ellenghr17-vuotias brasilialaislupaus Ellen Rosa hurmasi niin castin päälliköt kuin yleisönkin. Rosa aloitti vaatimattomasti Alexander Wangin näytöksestä, jonka jälkeen hän avasi Altuzarran shown. Ensimmäinen kautenaan hän buukkasi myös Marc Jacobsin, Pradan, Versacen, Chanelin, Fendin, Diorin, Célinen ja Valentinon näytökset. 

VITTORIA CERETTI @vittoceretti18-vuotias italialainen Vittoria Ceretti on nuoresta iästä huolimatta onnistunut saavuttamaan paikkansa Models.comin arvostetussa Top 50-listauksessa. Dolce & Gabbanan suojatti on tuttu myös Armanin, Givenchyn ja Pradan kampanjoista, suurilta näytöslavoilta sekä katutyylikuvaajien otoksista.

MARIANA ZARAGOZA @mariana_zaragozaProenza Schouler varasi eksklusiivisesti Zaragozan näytökseensä New Yorkissa. Milanossa ensikertalainen käveli kunnioitettavasti Pradan ja jatkoi suurien näytösten nappaamista Pariisissa kävellen Saint Laurentille, Diorille, Dries Van Notenille sekä Paco Rabannelle.

FARETTA @lafaretta


Kroatiasta kotoisin oleva Faretta on saanut osakseen alan ammattilaisten hehkutusta tällä kaudella. Eliten edustama Faretta teki vahvan runway debyyttinsä jo viime kaudella, mutta jatkoi menestyksekästä menoa myös tänä syksynä kävellen lähes kaikissa merkittävimmissä näytöksissä Milanossa ja Pariisissa. 

ZHENYA MIGOVYCH @zhenya_migovych


Ukrainalaisen Zhenyan muotiviikko rupeama sai hienon alun, kun hän avasi ja sulki Prabal Gurungin sekä Rodarten näytökset New Yorkissa. Milano, Pariisi ja Lontoo sujuivat yhtä lennokkaasti sillä Migovych käveli mm. Burberryn, Fendin, Nina Riccin sekä Dries Van Notenin näytökset.

Fashion week is the most important promo tour for new faces. Here are some of the most interesting faces from AW17 fashion weeks according to me (and Models.com).

Photo: Instagram, More Than Mannequins

Post a Comment

Latest Instagrams

© Scouting Diaries by Elina Hyvölä. Design by FCD.