10 ASIAA, JOTKA MUOTIALALLA TYÖSKENTELY ON OPETTANUT

8/04/2016


1. Laastareiden kantaminen laukussa on aina hyvä idea.
Ne kauneimmat kengät ja korkeimmat korot istuvat harvoin kategoriaan mukava. Parhaimmillaan muutamien uusien kenkien, helteestä turvonneiden jalkojen ja kaksien muotiviikkojen jälkeen jaloissani koreili seitsemän tavallista laastaria ja muutama rakkolaastari. Kuka sanoi, että ulkonäkö ennen mukavuutta…
2. Kulutat enemmän kuin ansaitset. 
Yläaste aikoina McDonaldsissa vietetyn TET- harjoittelujakson ja jokapäiväisen roskaruuan näkemisen ja syömisen jälkeen en koskenut rasvaisiin ranskalaisiin ja valkosipulidippiin moneen kuukauteen. Muodin parissa työskennellessä samaa ei voi sanoa. Silmät ja vatsa vetää vaikka vaatteita, kenkiä ja asusteita tuijoittelisi kellon ympäri kuukaudesta toiseen. Jo ajatuskin muuttamisesta Milanosta takaisin Helsinkiin pelottaa.
3. Iso laukku on käytännöllinen vain yhdestä syystä.
Toiset tykkäävät isoista kasseista, koska sinne voi survoa aamulla salivaatteet tai sujauttaa lounastauon lukemista. Ainut syy miksi rakastan isoja kasseja on niiden tuoma mahdollisuus vaihtokenkiin. Välillä se kohtalaisen mukava kenkäpari osoittautuukin päivän mittaan virhevalinnaksi, jota edes rakkolaastarit eivät pelasta.
4. Elät aikaasi edellä.
Pressitilaisuuksissa esiteltiin jo huhtikuussa tulevan syksyn mallistot. Siinä vaiheessa kun kauppoihin alkaa virrata kesävaatteita, muotialalla työskentelevät elävät jo pitkällä syksyssä. Monet kaupoista löytyvät vaatteet tuntuvat jo tylsiltä, mutta toisaalta pystyt valitsemaan vaatteita, joiden tiedät kestävän yhtä kautta pidemmälle.
5. Glamour on muotiviikoilla kaukana.
Malleille, lehdistölle ja ostajille muotiviikot ovat kaukana glamourista. Paikasta A paikkaan B on kiirehdittävä tunnin välein aamusta iltaan usean päivän ajan. Samalla kun hikoilet julkisissa kulkuvälineissä ja jolkottelet kaupungin katuja tulisi näyttää tyylikkäältä. It’s impossible, kuten italialaiset sanoisivat. Silti muotiviikkoihin kiteytyvät parhaimmat muistoni muodin parissa.
6. Aamiaistarvikkeita on enää turha ostaa kotiin.
Kiireisimpänä pressisesonkina mallistojen esittelyjä on niin tiheään, että aamupalatarvikkeiden ostaminen kotiin on pelkkää tuhlausta. Ruoka on hyvää, syöminen kivaa ja jos sitä saa tehdä vielä hyvässä seurassa, mikäs sen parempaa. Myös skumppaa on tullut kilisteltyä kellonajasta ja viikonpäivästä riippumatta luvattoman usein.
7. Vaatekriisit aamusta toiseen.
Toisinaan sellaisten aamujen jälkeen kun olen sovittanut kuutta asua kolmien erilaisten kenkien kanssa toivoisin olevani työssä, jossa on pukukoodi. Kun työkseen näkee ihmisiä, jotka ovat pukeutuneet upeisiin asuihin, luo se paineita myös omalle tyylille. Käytännöllisyys ei ole toinen nimeni ja olen aina rakastanut erikoisten vaatteiden hamstraamista. Se on kuitenkin valitettavan usein osunut omaan nilkkaan.
8. Kun muut säästävät asuntoon, sinä säästät laukkuun.
Siinä missä lähes kaikki ystäväni ovat säästäneet jo useamman vuoden omistusasuntoon, omat säästöni ovat tilillä, jonka nimi on Chanel Boy-laukku. Voidaanhan sekin laskea sijoitukseksi?
9. Ravintolassa kuvan ottaminen ruoasta ottaa enemmän aikaa kuin sen syöminen.
Muoti on ennen kaikkea visuaalinen ala. Kauniit ja yhteensointuvat asut, kuvat ja Instagram-tilit ovat suurin paheeni. Hikikarpalot nousevat otsalle ja yöunet jäävät melkein välistä kun täydellisen profiilin pilaa yksi liian kirkkaat värit omaava kuva, jonka kuitenkin halusit ladata, koska se oli hauska.
Ravintolassa ruokaseurueen on odotettava kaikkien annoksia saapuvaksi, jota seuraa lasien, kippojen ja lautasten uudelleenjärjestely, kuvien ottaminen, sävyjen muokkaaminen ja terävöittäminen sekä hashtagien keksiminen.

10. Sillä mitä puet päällesi ei ole väliä vaan sillä miten sen kannat. 
Tärkein oppitunti, jonka olen muodin parissa saanut on se, että sillä ei ole oikeastaan mitään väliä mitä päällesi puet kunhan kannat sen oikein. Mikään asu ei näytä hyvältä, mikäli kantaja ei tunne oloaan siinä mukavaksi.
Julkaistu aikaisemmin Flounce.fi:ssä.


Follow my blog with Bloglovin

Post a Comment

Latest Instagrams

© Scouting Diaries by Elina Hyvölä. Design by FCD.